Lanseringslunch med SALMA laks / SALMA lax på Långbro Värdshus

Laks för god att tillaga

Lax är gott. Och nyttigt. Inte särskilt dyrt heller. Åtminstone inte jämfört med förr, då (vildfångad) lax utgjorde en exklusiv finmåltid, medan exempelvis torsk var billig vardagsmat. Idag är det ju tvärtom. Tack vare den odlade laxen och på grund av utfiskning av torsken.

Salma lax

Den allra godaste laxen kommer från Bømlo i Norge och heter Salma (varumärket). En skinn- och benfri innerfilé av odlad lax, som vakuumförpackas senast fyra timmar från det att fisken fångats, vilket utgör en garanti för fiskens färskhet. Laxens avnjutes med fördel rå, utan infrysning eller tillagning. Exempelvis som sashimi, som måste vara något av det enklaste och godaste man kan servera. Det är bara att öppna förpackningen och skära upp den vackra filén i skivor samt eventuellt servera med wasabi & soja.

I samband med att Salma-laksen nu lanseras i en mindre förpackning om 140 g – lagom för en – så bjöds jag att provsmaka några nya recept signerade kocken Fredrik Eriksson på hans Långbro Värdshus

Allt smakade naturligtvis utmärkt, med god vinmatchning till! Allra bäst var likafullt det minst tillagade, carpaccion med beurre blanc – delikat!

Sötsakerna som avrundade långlunchen var laxbefriade…

Visst, SALMAn är en bra bit dyrare än annan färsk lax. Men det är den värd!

 

Smaka på annan norsk god firre

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *