I begynnelsen, 2005, publicerades Sverige-utgåvan, som under de senaste åren har ynglat av sig i såväl en dansk som en nordisk/baltisk jämte en skånsk edition. Härtill finns en Café-upplaga. Igår lanserades i sin tur den senaste i raden av restaurangguiderna i vitt: White Guide Stockholm 2016–17, som omfattar alla restaurangerna men bara de bästa caféerna samt, för första gången, även ett urval av huvudstadens mer profilerade hotell.


I samband med releasen av White Guide Stockholm 2016–17 delades också det nyinstiftade priset 100% cirkulärt ut till Restaurang Volt. Priset, som initierats av Stockholm Gas, ges till en restaurang som arbetar långsiktigt för att minska miljöpåverkan och utveckla nya resurssnåla driftsupplägg.
Under tillställningen, som ägde rum på A house (f.d. Arkitekturskolan), serverades läckra munsbitar signerade Sayan Isaksson, Esperanto: vaktelägg picklade i svart vinäger med svampmajonnäs i saltbakad lök, bovetecrisp, svamp och oxalis. Mjällt möter krispigt möter chardonnay = smaskens!
White Guide Stockholm 2016–17 (tvåspråkig, sv/eng) kostar 115 kr.