Till (och från) dagen på Matka kryssade jag med Viking Line M/S Gabriella. På utfärden bjöds det på middag i finrestaurangen Food Garden.

Vinerna: Cordoníu 1551 (cava) / Gunnars Chardonnay 2012, Hewitsson (Aus) / Pouilly Fumé ”Les Terres Blanches” 2012, Pascal Jolivet (Loire) / Torres Floralis Moscatel Oro
Laxtartaren var godast i den inte helt lyckade förrättskombon, som sänktes av den obegripliga, stelnade osten – riktigt cheesy. (Den frysta?) hälleflundran hade mått bra av att ligga kvar på hällen en stund till, på lägre temperatur…
På återfärden var det den östersjökryssklassiska buffén som gällde – här ett par av mina tallrikar…
Underhållningen…
ombord Viking Line M/S Gabriella: dansant i Fun Club och en – bra! – Elvis-look-alike/Johnny Cash-sound-alike i Puben… Samt sprit och folk!
Allt medan det blåste halv storm på Ålands hav så det gällde hålla i glasen. När morgonen randades var Östersjön dock åter lugn…

Av Helsingfors
stad såg jag föga denna gång, tyvärr. På en 40-timmarskryssning tillbringas 33 timmar ombord, medan vistelsen på land var reserverad för mässbesöket på Matka. Här i alla fall en bild på inloppet.
Besöket på Matka här!
Återbesök på Matka 2016 respektive kryssningen dit.