Etikettarkiv: Stephan Balkenhol / Lars Bohman

Gallerirunda oktober I

Höstens andra gallerirunda tilldrar sig på Östermalm och i city och visar träslöjd, pingponggraffiti, favoriter i repris samt en svårdefinierad installation av gips och pillerkartor.

Stephan Balkenhol / Lars Bohman Gallery

Ett gäng människofigurer i trä befolkar Lars Bohmans utställningssalar. Några uppförstorade, andra mindre men på höga socklar. Männen dominerar, men här finns även ett par kvinnor. Alla är de vardagligt klädda och deras ansiktsuttryck är neutralt, för att inte säga intetsägande. Huggmejseln har lämnat tydliga ärr i det mjuka träet, som inte har polerats utan där de lösa flisorna hänger kvar.

Den tyske konstnären Stephan Balkenhols träskulpturer och ansiktsreliefer visar på ett medvetet och konsekvent träslöjdande, men säger mig just inte så mycket mer. (T.o.m. 30 okt)

Emil Westman Hertz / AnnaElleGallery

Hos grannen AnnaElleGallery ställer danske Emil Westman Hertz ut. Inte så mycket hänger på väggarna desto mer finns placerat på golvet. En märklig för att inte säga rituell installation på existentiella grunder med skulpturer i vax, gips, trä och brons samt läkemedelsförpackningar och fiskskrov(?).

Spännande för fönstertittare, både stora och små

Nine of Wands heter Westman Hertz utställning, efter Tarotkortets Nio i stavar, som står för (inre) styrka. (T.o.m. 1 nov)

Konstnären själv och en av hans akvareller

Manou Marzban / Hotel Diplomat

Tvåhandsfattning: kameramobil och vernissagevinet

Som son till den dåvarande iranske ambassadören, som på 70-talet hade sitt residens i hotellets fastighet, återvänder nu Manou Marzban till Hotel Diplomat i Stockholm, denna gång som en internationellt uppmärksammad konstnär.

Att kalla Manous konst för färgstark är knappast någon överdrift! Hans psykedeliska collage i akryl och harts blandar oförskräckt element från såväl moderlandet Irans historia och politik som från Chagall, serieestetik och andra popkulturella influenser. Less is sannerligen not more här! (T.o.m. 14 okt)

Peter Köhler / Galleri Magnus Karlsson

Även i Peter Köhlers konst finns ett myller av människor. Hans minutiösa bildvärld föreställer platta landskap som vimlar av små människosilhuetter och av andra detaljer. Det finns något diffust dystopiskt över det hela. Mycket att titta på – och att fundera över.

Tre av Peter Köhlers målningar sammanfogade i denna bild

Riktigt påhittigt är den (o)sammanhängande serien av små tuschbilder som påminner om ett fascinerande storyboard till en film. Gillar! Magnus Karlsson är galleriet och utställningen heter To an Unknown Descendant.

 

Om inte annat anges så pågår utställningarna t.o.m. 7 nov.

 

Oktobers andra gallerirunda går till Hudiksvallsgatan