Förra fredagen öppnade Printz sin nya Ölhall i nöjesgallerian Tolv Stockholm (under Tele2 Arena). Den ligger (glas)vägg-i-vägg med den stora mathallen, som sedan öppningen för ett halvår sedan blivit ett vallfärdsmål för korventusiaster. Nu ska korvarna således få bästa sällskap av öl, många olika öl, med fokus på hantverksbryggerier. I den snyggt och sparsmakat inredda lokalen, med plats för 100 sittande gäster, kan man välja mellan 350 olika sorters öl varav 50 kommer från utvalda mikrobryggerier, många av dem svenska. Sortimentet skiftar efter säsong och helt nya hantverksöl kommer till. Totalt finns 62 ölkranar, varav 12 vid den nio meter långa baren. En bardisk som för övrigt saknar det vanliga, täckande överhänget av glasrader vilket ger hela lokalen mer luftig atmosfär. Allt öl serveras dessutom i anpassade glas för en bättre upplevelse! Alla fatöl kan även beställas som 18 cl:s ”smakprov”.
Att stava till J.A.C.K. rätt är inte lätt, erfar Printz ägare Ricard Constantinou… Christoffer Karlsson, restaurangchef tillika ölsommelier på Printz, kan å andra sidan både hälla upp och le samtidigt! Som en del av lokalens inredning ligger den öppet synliga källaren eller depån. En ölälskares våta dröm; en walk-in closet med ca 300 olika flasköl på hyllorna, fat och tankar.
Nya Carnegiebryggeriet är huvudleverantör till Printz nya ölhall. Förutom deras fem nya brygder i kranarna finns även något så ovanligt som två av Carlsbergs premiummärke Jacobsen för närvarande på fat, Extra Pilsner och Brown Ale. Förutom att servera mängder av öl har man ambitionen att guida gästerna i ölens överflödande värld, bland annat genom att hålla kurser.
Printz har väl det mesta man kan önska av en ölhall. Sånär som på ett eget bryggeri möjligtvis då!
På pressvisningen bjöds det på Thüringer Rostbratwurst mit Kartoffelstampf und Sauerkraut.