Konstvimmel: Amy Simon – Everybody Loves Angeles / Wetterling Gallery

Konstvimmel III: City & Kungsholmen

Amy Simon/Wetterling

Efter konstvimlandet i Vasastan och Östermalm till city, där Wetterling Gallery visar den i Sverige boende amerikanskan Amy Simons änglar och keruber i tecknad, skulpterad eller fotograferad form. Det bakomliggande motivet till utställningens tema är så krystat att jag avstår att försöka förklara. Everybody Loves Angeles är i alla fall en smart rubrik! (T.o.m. 4 okt)

Maria Nordin/Magnus Karlsson

Fina akvareller pryder Galleri Magnus Karlssons väggar. Maria Nordin har skapat dem utifrån en tanke om ett abstrakt landskap utan verklighetens konturer. Landformer visas t.o.m. 5 okt.

Isbrytaren

Sista stoppet för höstens första gallerirunda blev på Carl Kostyáls off-galleri Isbrytaren i Stadshagen där höstens program inleddes med tre parallella utställningar. Mängder av yngre gäster fyllde den stora lokalen till bredden under vernissagekvällen medan gratisölen flödade. Konsten var närmast satt på undantag och verkade i sammanhanget fastmer som en dekorativ kuliss till festandet. Någon information om vem som skapat vad såg åtminstone inte jag till varken på väggar eller papper. Eventuella konstintresserade eller rent av köpare väljer nog en annan dag för sin visit. Om konsten klarade sig oskadd! (T.o.m. 28 sep)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *