Konstvimmel II: Östermalm

De finns ju även besöksvärda gallerier utanför Stockholm Gallery District i Vasastans nordligaste del. Några av dem ligger på Östermalm. Lars Bohman representerar en tung (och dyr) skara etablerade svenska konstnärer och har en lika tung kundgrupp (med tjocka plånböcker). Detta om inte annat bekräftades av den proppfulla vernissagen för Linn Fernström, där hipsterinslaget bland besökarna var minimalt till förmån för propert klädda medelålders… Prata bubbla på ett strå heter den väletablerade konstnärens senaste utställning. De symboliska motiven känns igen: människor och djur, lekfullhet och allvar, stora bilder i starka färger mot ljus bakgrund.

Här presenterar sig Fernström för första gången även som skulptör, och med den äran! Ett utmärkt komplement till hennes erkända måleri. (T.o.m. 21 sep)

”Jag söker det ögonblick när bilden är på väg att övergå till någonting annat, som i skarven mellan bildrutorna i en film”. Så beskriver finländska Tiina Heiska själv sina drömskt diffusa, ibland ”dubbelexponerade” målningar på unga kvinnor. Bilderna uppstår i en dialog mellan måleri och fotografi. Konstnärens första soloutställning på Galleri Agardh & Tornvall heter Mirage och framstår som en lockande, vacker hägring (T.o.m. 18 sep)

Konstnären själv framför ett av sina verk

Astrid Svangren har ännu en gång ”inrett” AnnaElleGallery med sina vackra textilier. Skira, ömtåliga skulpturer eller abstrakt måleri/collage frågar man sig medan beundrar verken. (T.o.m. 27 sep)

I nästa inlägg: Höstvernissagerna i City samt på Kungsholmen

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *