Gammal Veranda blir som ny

Efter åtta månaders totalrenovering har Grand Hôtels anrika restaurang Verandan åter öppnat. Med ett nytt restaurangkök, ett omgjort bibliotek samt en helt nyinredd matsal för 110 sittande gäster. För formgivningen står Londonbaserade Richmond International, samma arkitektbyrå som tidigare även har designat hotellets eleganta Cadierbaren, på andra sidan lobbyn.

Mat- & inredningsmedia låter sig väl smaka av smörgåsbordet

Den nya inredningen är i stilrent, ljusa nyanser med marmorgolv och kristallkronor i taket. Dekor och utsmyckningar har inspirerats av äldre brudklänningars spetsbrodyrer och den svenska floran. Mitt i matsalen står ett 300 kg tungt konstverk i brons av Stefan Hasselberg.

En ny look på Verandan således. Kvar är förstås den bästa utsikten över Strömkajen mot Slottet. Något annat som föga låter sig förändras är vad som utgör menyn. En à la carte med svenska förtecken samt, givetvis, klassikern: det stora smörgåsbordet med ett 50-tal rätter prydligt uppdukade. Traditionen bjuder ju att man ska ta minst fem turer runt buffébordet. En tradition som sällan högaktas på exempelvis en Finlandskryssning. Där  lassar man med fördel på allt samtidigt, från sillar och laxar, charkuterier och småvarmt till ostar och dessert, på en och samma tallrik. Måhända inte så snyggt eller aptitligt heller, men det gäller ju att få valuta för pengarna…

Verandans vackra dessertbuffé är en njutningsklimax som smakar duga, om bara tillräckligt med plats i magen reserverats! Bara den är värd priset för hela smörgåsbordet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *