Cay Bond utnämns till Officier de l’ordre national du Mérite vd en ceremoni på Franska residenset

Fransk förtjänstorden förlänad fashionista för föredömligt fullödig förrättning

I över 30 år har Cay Bond varit verksam inom modevärlden. Som journalist och redaktör för magasinet Clic och tv-programmet Modemaffian, som hon startade parallellt. Som trendanalytiker för Promostyl i Paris. Samt som föreläsare och författare. Frankrike löper som en röd tråd genom Cays långa, modeinriktade yrkesverksamhet. Hon har inte bara gjort dess exklusiva skrädderi- och sömnadskonst, haute couture, och den färdigsydda konfektionen, prêt-à-porter, jämte dess kreatörer bekanta för en svensk publik. Härtill har hon spridit den franska synen på mode: att mode är kultur, kunskap och personligt uttryck.

Som ett erkännande och tack för sin mångåriga gärning har Cay Bond utnämnts till Officier de l’ordre national du Mérite, Nationalförtjänstorden, enligt ett beslut av republikens president François Hollande. Denna hedersbetygelse delades ut igår av Frankrikes ambassadör i Sverige, Jacques Lapouge, vid en ceremoni på Frankrikes residens.

”Vi vill med denna utmärkelse hedra Cay Bond för hennes framstående insatser för Frankrike som inspirationskälla, besöksmål och modenation. Med sina gedigna kunskaper har hon fört fram franska modeskapare och företag, men också bidragit till värdefulla fransk-svenska kontakter.” Detta bland annat uttryckte ambassadör Lapouge innan han dekorerade aftonens huvudperson.

Som följdes av tacktal – på välartikulerad franska förstås – av den nyförtjänta…

Och så avrundades ceremonin med ett uppsluppet mingel med champagne i glasen och kanapéer på faten.

Mes félicitations, Mme Officier Bond!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *