Lansering av vinboxen Cacadu Ridge Sémillon Sauvignon Blanc 2016 på Taverna Brillo

Kakadua i egen box

Fågelkvitter i högtalarna och fågelholkar i mängd. Dessutom ett fyndigt fågelquiz (kolla dina egna fågelkunskaper längst ner på sidan👇) under ledning av en genuin fågelkännare. De bevingade associationerna saknas knappast när boxvinet Cacadu Ridge häckar, förlåt lanseras(!) med en lunchprovning på Taverna Brillo. Cacadu som i den australiensiska kakaduan. Ingen goja döljer sig dock i kartongen. Fantasinamnet syftar i stället på druvornas, Sémillon och Sauvignon Blanc, ursprung – Australiens sydostliga del.

Lansering av vinboxen Cacadu Ridge Sémillon Sauvignon Blanc 2016 på Taverna Brillo

Hur smakar då Cacadu Ridge?

Tja, inte fågel men väl friskt och fruktigt aromatiskt med fattoner. Bra syra och förvånansvärt torr (2,5% restsocker). Ett prisvärt lådvin. Vinet torde göra sig väl till fisk, skaldjur och sallader. Eller potatis! För det var nämligen det som det bjöds på till provningslunch: Gnocchi med brynt smör, citrontimjan, parmesan och broccoli. Smakligt (fast portionen kunde gott få varit något större).

 

Gnocchi serverad vid lanseringen av vinboxen Cacadu Ridge Sémillon Sauvignon Blanc 2016 på Taverna Brillo

 

Cacadu Ridge Sémillon Sauvignon Blanc 2016, 203 kr (3 l)

Quiz

Nå, hur står det till med dina fågelkunskaper egentligen? Med mina var det i ärlighetens namn inte så mycket bevänt – jag såg nog mest ut som en fågelholk… Må dina flyga högre!

 

(1a 2b 3a 4a 5c 6b 7b 8a 9a 10b)

 

Några andra provade lådviner…

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *