Ximénez-Spínola / Pedro Ximénez Muy Viejo sherry / Stockwine Group / Nook

I en smaklig vrå på Söder

Vinimportören Stockwine Group fyller fem år och firar med att bjuda till en informell sortimentsprovning under trivsamma former. I deras välförsedda portfölj finns mycket att njuta av, från goda champagner som Pommery och André Jacquart till förstklassiga Bourgogner och ett intressant urval av österrikare. Bland annat. Men även öl, från det kreativa Köpenhamnsbryggeriet Nørrebro Bryghus finns i sortimentet. Det mesta säljs till restauranger, bara en mindre mängd finns på Systembolaget. Något som tråkigt nog även gäller för min mest glädjande och njutningsfulla bekantskap bland dagens alla buteljer: spanska Ximénez-Spínola. Ur denna familjeägda bodegas begränsade produktion utmärker sig Pedro Ximénez Muy Viejo, en sherry med häpnadsväckande, koncentrerad sötma och komplexitet! Och dels samma andalusiska vinhus (Liquor de) Brandy, med en sällsynt läcker finess och balans. Får du syn på någon av dessa på krogen så tveka icke!

 

Goda snacks à la Nook

Stockwine hade förlagt sitt jubileumsfirande till den populära restaurangen Nook på Söder. Som bjöd på ett mumsigt urval av sin snacksmeny som tilltugg till alla glas.

Ssäm med regnbåge, picklad lök, forellrom, crème på rökt avokado, wasabi och sojatapioka / Sojabönor med flingsalt / Pankofriterad softshellkrabba med grillad citron / Rostad jordärtskocka, sesammajonnäs, rostade sesamfrön och gräslök / Porkbun med sidfläsk, hoisinsås, sticklök och picklad gurka

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *