U.S. Elections Party 2012 Stockholm, Hilton

4 AM & Four More Years

U.S. Elections Party 2012

Klockan är 4 på morgonen, ja eller snarare mitt i natten. Svart. Tomma gator. Fast vid Slussen är det liv och rörelse, taxibilarna fylkas utanför Hilton Hotel och släpper av sin Business Casual-klädda last. Själv så släpper jag av min cykel och följer raden av uppnålade stjärnbaner in till Amerikanska ambassadens valvaka för U.S. Elections 2012, som ambassadören Mark F. Brzezinski med hustru Natalia bjudit in till så här i ottan.

Valet står således mellan en Åsna (demokraterna) och en Elefant (republikanerna), presidentkandidaternas Barack Obamas & Mitt Romneys resp. partisymbol.

På detta U.S. Elections Party 2012 trängs/minglar morgonpigga(?) diplomater – inte bara från värdnationen, utan från även andra beskickningar – med svenska politiker & näringslivsrepresentanter, amerikanska expats med ”vanliga” svenskar, med ett starkt USA-engagemang. Samt mängder av media förstås. Live-tv-intervjuerna/analyserna avlöser varann, inte bara i SVT & TV4 utan så även i SvD:s och Expressens live feed. Allt ackompanjerat till CNN:s bevakning vilken går att följa på skärmar av alla storlekar och överallt.

Kellie Eriksson votes American!

Förutom att bara hänga och kolla in väljarprocenten på tv finns paneldiskussioner och seminarier samt tävlingar om USA-valet att bevista. Och så kan man alltid (tröst?)äta & dricka förstås, frukost står uppdukad på flera ställen, så ingen ska svälta. Croissanter och mackor, juice och kaffe m.m. (Om de, för min egen del, mindre lustfyllda konsekvenserna av den förtäringen, se nedan…)

Yelena Ivanova har händerna fulla… av kampanjknappar.

Av högljudd polariserad politisk debatt hörs föga, utan valvakan på U.S. Elections Party 2012 Stockholm präglas av trivsamt konsensus, typ ”After all, we’re all Americans!”(/wannabees). Att valresultatet redan på ett mycket tidigt stadium kunde förutses gör inte heller natten/morgonen till den förväntade rösträkningsthrillern. Och att omvalet av Barack Obama till Förenta Staternas president möts – förstås! – av ett unisont bifall här på Hilton. Inte minst av ambassadören (& chicagoiten) Brzezinski, som ju utnämnts till sin befattning här i Sverige av just Obama.

Ett jublande glatt ambassadörspar, Natalia & Mark F. Brzezinski ”call it”, dvs. förklarar valet avgjort. Mrs Ambassador’s klänning är designad av Elie Tahari.

Och sedan var det dags eftervalsanalyser… Och i väntan på att The President Re-Elect skulle hålla sitt (som det visade sig, fantastiska) tal så raggades jag upp av SVT:s Nyhetsmorgon för en, hmm… djupsinnig, kommentar i direktsändningen! Först statsminister Reinfeldt, sedan undertecknad, följd av presidenten – sämre inramning kunde man/jag ha! Ha ha!

http://www.svtplay.se/klipp/556012/gomorron-sverige-president-barack-obamas-ska-snart-tala-till-nationen

The winner take’s it all! Här, allas uppmärksamhet med sitt enastående och engagerande eftervalstal.

Kl. 8, när det dagats, och då dagen även väl börjar för de flesta, då var valvakan, eller the Election Party, som det kallas på amerikanska, slut. Sittande president sitter således kvar fyra år till. Och vi, flertalet av de inbjudna gästerna, gick därifrån väl tillfreds med det resultatet.

 

U.S. Elections 2012 Hangover…

I mitt fall gick jag tillbaka till sängen, två timmars nattsömn behövde adderas. Efter ytterligare några timmars välbehövlig kompletterande zzz vaknade jag… akut magsjuk! Matförgiftad. En eftervalskonsekvens jag mer än gärna hade klarat mig förutan. (Och anledningen till att detta inlägg låtit vänta på sig…)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *