Första kollektionen, Symphony No. 1, från Twistin’ of Sweden

Drömväv

Hampa, lin, ull och skinn. Men även papper, mossa och kvistar. Det är materialen i Twistin’ of Swedens första kollektion, Symphony No. 1. Nä, det rör sig varken om alternativa musikinstrument eller en retrovurm för dansflugan i början av 60-talet, utan om vävnader. Handvävda textilier från Mörlunda i Småland, i huvudsak avsedda för inredning, men som även kan locka experimentellt lagda modedesigners.

Kollektionen, av formgivarna Elisabeth Johansson & Tini Warg, blandar ytor, strukturer, former och materialkombinationer: tjockt och tätt, tunt och transparent. Kuddar, filtar, vävda längder, pallar… och kaknät! All till ett vackert resultat som lockar till att både se och ta på. Förstärkt av omgivande snygg styling också, här på förhandsvisningen i det kalt, vita loftet där panellängdernas väv silade det infallande morgonljuset på ett smått magiskt vis.

Hantverk(sskicklighet) kostar ju som bekant, så billigt är det inte. En kudde får man betala ca 2 500 kr för, medan gardinerna går lös på 1500-1700 kr/m.

Pallar i ask. Den gröna med sittdyna i sälg. Den svarta med pappersrya. 6 750 resp. 5 750 kr.

Lanseringen av denna svenska vävkonsts 1:a Symfoni i elva satser, eller korrektare produkter, sker i samband med den internationella möbelmässan i Milano nästkommande vecka.

 

Slutbilden från förhandstitten på Twistin’ of Sweden blir på den av vårsolen smekta frukosten som bjöds, även den med en Twist…in’!

Småländsk frukost: hembakt surdegslimpa och skorpor gräddade i eftervärmen, i Elisabeth Johanssons egen ugn! Lokalkärnat smör och dito ystad ost. Samt marmelader.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *