Fullt hus i Vinterträdgården på Grand Hôtel när White Guide för tionde gången höll sin gala i Stockholm på måndagseftermiddagen. Nominerade restauratörer och deras medarbetare från hela Sveriges främsta näringsställen förväntansfullt samlade i förhoppningen om att bli utsedda till årets bästa restauranger eller största restaurangupplevelser, i inalles sexton olika kategorier.
I väntan på själva prisutdelningen branschminglades det intensivt med kolleger och sponsorer som med glas i hand trängdes bland munsbitar som ekokött, pärlhöns och norsk fisk…
De tre finaste priserna vid årets White Guide Gala landade i huvudstaden: Sayan Isaksson och hans Esperanto i Stockholm utnämndes för andra året i rad till Årets bästa restaurang. Den bästa matupplevelsen finns hos Oaxen krog – Magnus Eks och Agneta Greens fine dining-skjul på Djurgården. Medan Daniel Räms’ och Tom Sjöstedts ambitiösa, nya kvarterskrog i Vasastan, Lilla Ego, belönades med utmärkelsen årets stjärnskott. Bland övriga hedersbetygelser: den italienske kocken och matkreatören Massimo Bottura, Osteria Francescana i Modena fick ta emot årets White Guide Global Gastronomy Award.
Om du vill kolla in White Guide Gala 2015 klickar du… här!