Etikettarkiv: ANNAELLEGALLERY

Julkonst

Medan flertalet gallerier hänger ned sina utställningar under långhelgerna så gör det unga, pigga ANNAELLEGALLERY tvärtom och slår upp en Julutställning (eller Christmas Show, som det heter på nysvenska). Sju av deras konstnärer får dela, för att inte säga pryda, de vita väggarna fram till Trettondagsafton. Bland dessa förför Astrid Svangrens två nya collage alldeles särskilt. Med olja, akryl och akvarell på plexiglasskiva respektive MDF, klädda i lager av olika tyger som finaste spets, sammet och siden, (bubbel)plast och silikon. Mjukt och hårt, i ”pojkigt” blått resp. ”flickigt” rosa. En symbios mellan måleri och skulpturala objekt. Verken utgår från en dikt och bär på en berättelse man bara kan fantisera om. Fint.

Astrid Svangren: ”tvinna, virvla, inte längre, men oändligt” (2013)​

Tveklöst flest bilder i AnnaElleGallerys grupputställning har Johan Nobell: en hel vägg full av akvareller i olika storlekar av små (och som säljs en och en)! Kanske är det mängden som gör det jämte den finurliga hängningen, men dessa skenbart naiva Oförstörda monster av olika dess slag, får en att engagerat titta en bra och givande stund. Som besökaren överst på sidan!

Hans Jörgen Johansen ”Grease & Blood” (2010)

Motiven för Hans Jörgen Johansens stora fotokvadrater är drömskt minimalistiska mån- eller marslandskap. Eller synes vara, ty naturlyriken är en chimär och bilderna, som bär avslöjande titlar som Fett och Blod, är egentligen (digitalt manipulerade) makrofotografier av konstnärens mögelodlingar! En fascinerande vacker och apokalyptisk bildvärld, som ifjol även belönades med JCDecaux konstpris The Art Break.

Hanna Ljungh
Hanna Ljungh ”Fynd/Besvärjelse” (2013)

Tjära, fjädrar och sediment utgör stoffet i Hanna Ljunghs tre små foton med förtegen atmosfär. Konstgjort uppbyggda lager-på-lager-strukturer vars tvärsnitt har fotograferats av. Fynd/Besvärjelse är de betitlade. Vem som här bestraffas och för vad kan man ju grunna över…

Amy Feldman ”Fool’s Filter” (2013)

Christmas Show på ANNAELLEGALLERY (jo, i ett ord och med versaler) visas t.o.m. 5 jan. 2014. Riddarg. 41, Östermalm.