Etikettarkiv: Ankleverburgare Rossini med fikon och rökt märg

Nya frestelser hos Pontus!

Efter att tidigare i år ha öppnat bistron Pocket byter krögaren Pontus Fritiof nu koncept i finmatsalen på Norrlandsgatan och lanserar Pontus Temptations. Fyra frestande, specialkomponerade menyer med olika teman. (Kompletterande vinpaket, sammansatta av sommeliern Mario E Moroni, erbjuds också).

Vi provsmakade tre av rätterna…

Behöver jag säga att det smakade? Att löjrommen/vaktelägget och Rossini-varianten var delikata förvånar kanske inte, med tanke på råvarorna… Den stora överraskningen var emellertid sellerin! Just det, sellerin, hämtad ur den helt vegetariska menyn – inte alltför vanligt förekommande på finkrogar. Bra där! (sagt av en köttätare).

Kul copy!

Fyra avsmakningsmenyer alltså i Pontus Temptations, varav en bjuder restaurangklassiker som hummerqueneller och flamberade Crêpes Suzette. Ack, ljuva 80-talsnostalgi. En annan av menyerna har ett genomgående champagnetema – fräckt!

Alla fotar Pontus uppdukade mat, även Pontus själv! Följaktligen gjorde jag som alla. OBS! Matporrvarning!

Om intet av lockelserna ovan får snålvattnet att rinna till så finns det även À la carte.

Krögaren själv, Pontus Frithiof. För sina gastronomiska insatser även nominerad till Årets innovatör vid Restauranggalan, vilken avgörs på måndag.