Etikettarkiv: ”Adding Colour” – Made By Us (Therese Ameln Merner & Oscar Merner)

Delikonst

Konst på krogen är ett koncept som blir allt vanligare. Inte som en del av de permanenta inventarierna, utan där krogen upplåter sina väggar för tillfälliga utställningar. Konsten når en ny publik, konstnärerna får ett utrymme att ställa ut på och sälja, medan krogen förnyar sin inredning samt får en estetisk cred. Alla inblandade är glada!

Flertalet av bilderna av Camilla Wessman
Flertalet av bilderna av Camilla Wessman

Det senaste näringsstället att bjuda in konsten till mat och dryck är Urban Deli på Sveavägen. Under parollen We Are Urban Deli har ett dussin konstnärer valts ut för att under våren få visa sina verk på väggarna, golvet och i fönstren i den spatiösa lokalen. Om man har ögonen med sig kan man få syn på skulpturer, måleri, fotografi och prints i matsalen, saluhallen, baren och loungen. Somt är fritt exponerade på en framträdande plats, annat har fått en mer undanskymd placering och får snudd på trängas med matgästerna.

Sara Lailasdotters (färdiga) målningar ovan t.v
Sara Lailasdotters (färdiga) målningar ovan t.v

Den gemensamma nämnaren för de tolv utställarna är att de alla har anknytning till Urban Deli; flertalet är stamgäster, några är personal. Uttrycken liksom kvaliteten skiftar.

We_Are_Urban_Deli-1 | © LEX 2016We_Are_Urban_Deli-2 | © LEX 2016We_Are_Urban_Deli-8 | © LEX 2016

Igår var det vernissage för Urban Delis nya konstupplägg. Förutom minglande med tilltugg skapades det även i stunden: Sara Lailasdotter målade live,

Sara Lailasdotter in action
Sara Lailasdotter in action

medan tårtkonstnären Thora L. Norgård skapade ett för dagen specialdesignat bakverk inspirerad av bardiskens mönster.

Thora L. Norgård har tårtan i sina händer
Thora L. Norgård har tårtan i sina händer

Utställningen We Are Urban Deli pågår t.o.m. 31 maj. All konst är till salu.