Sara Möller, mottagare av Beckers konstnärsstipendium, ställer ut på Färgfabriken

Skynda, skynda!

Oj! I morgon, söndag 2 juni, är det den sista dagen för att se stans kanske vackraste utställning: Sara MöllerFärgfabriken i Liljeholmen.

Sara Möller skapar här en keramisk konstnärlig upptäcktsfärd, med hjälp av utställningsarkitekterna Katarina Bukowska och Alexandra Mohlin. Ett atmosfäriskt rum i rummet där objekten i lera samspelar med andra material, som metall, trä och textil. Fantasifulla objekt, några hängande andra stående, somliga oformliga andra barnsligt gulliga, har med kreativ ljussättning och speglingar arrangerats i en sällsamt intagande symbios.

Sara Möller, född 1982 och med examen från Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg, är mottagare av Beckers konstnärsstipendium 2013. Enligt juryn är hon en konstnär som med intuitiv begåvning spränger keramikens gränser. Just precis! Förutom 150 000 kr fick hon också denna separatutställning på Färgfabriken, så ändra dina eventuella planer för morgondagen – det ska ändå regna – och ta dig till närförorten Liljeholmen för att se något anmärkningsvärt!

Ps. Om du, mot förmodan, väl där inte tycker att det var värt resan så bjuder jag på ett samtal om jämförande intryck över en espresso vid tillfälle!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *