Restauranggalan 2013

Spispris

Restauranggalan är tävlingen som prisar och hyllar förebilder, innovatörer och inspiratörer i branschen: kockar, sommelierer, servitörer, bartendrar, krögare, leverantörer… Det är en av årets stora branschfester, jämte White Guide-galan (och Årets Kock).

Vid en sittande trerätters/timmars-middag för 450 gäster utsågs i går vinnarna vid Restauranggalan 2013 på Cirkus i Stockholm. Priser delades ut i 15 kategorier. Tommy Myllymäki, Sveriges representant i Bocuse d’Or 2014, stod för menyn, konferencier var Martina Haag.

Restauranggalan – middagsmenyn

Två goda rätter och en ogod på Restauranggalan: Salmalax pocherad i soja med musslor, musselemulsion, gröna ärtor med pepparrot, inlagd kålrabbi och havssallad / Rödvinsbräserad högrev med helstekta och tryfferade rotfrukter samt brynt smör / Nyponkrämen med sorbet på ingefära och sockervadd var roligare att leka med än att äta.

Själv hade jag turen att bli placerad vid samma bord som mannen som kom att motta det sista och det mest aktningsvärda av aftonens alla priser, Årets Krog: Daniel Berlin. Hans 16-platsers lilla mattempel i Skåne Tranås (300 invånare) utsågs så sent som i våras också till Årets Matupplevelse av White Guide. Följaktligen en given destination för nästa måltidsutflykt!

Daniel Berlin och två av hans medarbetare, souschefen Erik Andersson och matsalsansvariga Ellinor Lindblom

Ett urval av de övriga vinnarna, f.v. Årets Ölutvecklare Henok Fentie (Omnipollo), Årets Inspiratör Ricard Constantinou (Panini, K25), Årets Barkoncept Tjoget/Linje Tio, Årets Sommelier Sören Polonius (F12), Årets Krögare Stefan Karlsson (Fond Restaurang & Bar, Gbg).

Restauranggalan arrangeras, för sjätte året i rad, av tidningen Restauranger & Storkök i samarbete Svenska Kockars Förening, Svenska Sommelierföreningen och Sveriges Bartenders Gille m.fl.

 

Restauranggalan 2015

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *