TWSBI Diamond 580RB, Pen Store

Pennskrin på Söder

Skåda mitt nya analoga skrivdon! En fet, diamantstöpt reservoarpenna med transparent, trikolor kropp, en s.k. demonstrator. TWSBI Diamond 580 är dess namn och Taiwan dess ursprung. [twisbi] är en omvänd akronym som härrör ur kinesiskans San Wen Tong, en fras som står för ”Tre kulturers sal”. Uttrycket minner även om ”De tre sällsynta skatternas sal”, tre kalligrafimästerverk av kejsaren Qianlong, som var Kinas regent 1722-36. De sista bokstäverna ”BI”, som lagts till, betyder ordagrant ”skrivredskap”.

Pen Store

Inte en historisk penna men väl en klassisk samtidspenna med historia sålunda! Vi, TWSBI:n och jag, möttes av en händelse när jag besökte konceptbutiken Pen Store i samband med nyöppnandet efter ombyggnaden av lokalen på Hornsgatan vid Zinkensdamm. För den nya interiören står den framgångsrika designstudion Form Us With Love, som skapat en stilren, minimalisk, ljusgrå inredning från golv till tak. Det är således pennorna som utgör färgaccenterna. Lyckat!

Pennor, det är alltså vad Pen Store hänger sig åt: 115 kvadratmeter av blyerts-, kulspets-, färg-, tusch-, stift-, kalligrafi-, pensel-, akvarell-, barn-, fineliners, markers… Samt bläckspäckade reservoarpennor, som min nya läckerbit TWSBI – en av Pen Stores exklusiviteter. I sortimentet finns förstås också pennans evärdliga partner: papper och ritmaterial. Som en del av Pen Stores nya koncept är tanken att butiken även ska bli mötesplats och galleri för ”kreatörer”; man ska exempelvis kunna slå sig ner vid något av långborden och släppa loss pennan i sig. Till invigningen har också bjudits in ett halvdussin illustratörer/formgivare som fått göra varsin poster med Pen Stores produkter, som finns till försäljning.

Posters (à 499 kr) av Form Us With Love, Rasmus Wingårdh, Clara Aldén, Amelie Hegardt, Lovisa Burfitt och Moley Talhaoni

En sista bild på min nya… Naken, innan kolvfyllningen får mätta den stora tanken med bläck… För att sedan skriva detta inlägg… På iPaden!

 

TWSBI Diamond 580RB (549 kr)

 

Pen Store, Hornsg. 98

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *