I morgon torsdag slår Hötorgshallen upp sina dörrar efter ett omfattande ansiktslyft och vars slutnota (för stadens skattebetalare) landade på 155 Mkr, 70 miljoner över budget… Förutom en rad uppgraderingar ”på insidan”, av energi-, miljömässig- och teknisk art, har saluhallens två plan fått ett tillskott om ett tiotal nya butiker och restauranger. Bra där! Kvar är den heterogena etniciteten i utbudet till skillnad från den svenska(re) Östermalmshallen. Här i stans matmitt blandas allehanda livsmedel från Latinamerika, Centraleuropa, Mellanöstern, Finland… samt Jämtland! Hötorgshallens ”paradrätt”, kebaben, finns självfallet kvar.
Igår bjöds det till förhandstitt & nyinvigningsmingel. Alla hallens handlare och serveringar höll öppet och bjöd på provsmakning. Förutom, föga förvånande(?), Systembolaget, som behöll korkarna på.
Till trevnaden i trängseln bidrog batucadatrummande och sambadansande.
Synd – men jag tycker allt ser skitäckligt ut, utom hon som dansar.
Annars gillar jag hötorgshallen. Brukar köpa något så osofistikerat som lammlever, samt yummi från italienarna där.
tja… undrar hur lammlever gör sig på bild?