Mateus

Höstfärger i vårljuset

Nyligen var det dags för Stockholm Fashion Week. Igen. Denna gång dock med mindre fokus på mode och mer på inredningsnyheter för hösten/vintern 2013/14. Ett par veckor dessförinnan var det pressdagar i showroomen hos PR-byråerna. Många utställningar att besöka under alltför få dagar. Själv hann jag inte med att kolla in så mycket som önskat, tyvärr. Nedanstående urval väckte i alla fall mitt gillade:

En blommande solskensorange var det som mötte när jag på morgonen steg in hos 10-årsjubilerande Mateus, vars Portugaltillverkade keramik fick den mest färgsprakande ringblomsinramning genom den duktiga stylisten Agneta Törnqvist. I det andra rummet, där syrenerna spred sin väldoft, gick porslins- & blomnyanserna i skiraste vitt. Smakfullt.

Tvärs över gården, hos textilföretaget Linum, var temat för en av de nya kollektionerna Stormy Weather; en dovare färgskala i petroleum, grått och blålila. Aubergine!

Linums sängkläder i bäckebölja väcker, som alltid, min förtjusning.

Indiska bjuder alltid på mycket och starka färger i sina inredningsdetaljer, såväl mjuka som textilier som hårda som glas och porslin. Denna gång med en svart flygel som fond.

Bland sängklädesföretaget Mille Nottis nyheter sågs paisleymönstrat respektive glencheckrutigt samt stilrena pipings. Gillar örngott med hålsömmar! Många kuddar i alla upptänkliga storlekar ska tydligen uppta sängen. Bra upplägg för kuddkrig, men lämnar inte mycket plats åt den/de som ska sova…

När det gäller bärbara textilier har Mildh Press en hel del kul för dam (Säby, United Nudes skoläckerheter m.m.) men, tyvärr, desto mindre för mig. Nytt är dock American Vintages herrlinje, ur vilken denna mjuka getskinnsjacka väckte habegär.

På Polhem PR växer å andra sidan herrkollektionerna och tar nu plats i ett eget rum! Moods of Norway fortsätter med att ta ut svängarna i färg och mönster – i deras kläder syns man garanterat! Amsterdambaserade Scotch and Sodas är bra på färger och mjuka material. Svensk(/turkiska) märket Abrage är för mig en intressant nykomling; rena linjer och med en bra prisbild. Och roliga accessoarer. Handskarna måste man ju bara ha i höst!

Tidigare i år presenterade även glasögonbågartillverkaren Luxottica sina nya kollektioner. En av Ray-Ban-modellerna var som skapad för min näsrot! Eller hur?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *