Cordula Langer mixar Absolut

Ich bin ein Berliner Cocktail

Earl Grey te och färska örter (salvia, mynta, timjan…). Egeninlagda marmelader och ditoblandade olika slags bär- & fruktsirap. Sockerlag på fläder. Bitters, även de hemgjorda. Naturliga råvaror. Äggviteskum. Is av god kvalitet. Och så spriten förstås! Vit äger, rom och gin. Samt, i detta sammanhang, självfallet: Absolut Vodka, gärna någon av de smaksatta. Det är det senaste på bardisken! Åtminstone i Berlin och baren Lebensstern, där Cordula Langer jobbar.

Hemkört! Inte spriten men väl smaksättarna.
Cordula Langer in the mix!

Under ett par marsveckor gör denna 28-åriga mixolog ett utbytesgästspel på Tjoget, vid ”nya” Hornstull. Förutom att blanda cocktails så höll hon även en liten trendspaning för några av sina svenska bartenderkolleger om vad som händer bakom & framför bardisken hemma i Tyskland.

Där pågår en renässans för klassiska cocktails, gärna från 20-talets förbudstidens USA: Old Fashion, Gimlet, Sidecar, Highball… Vilket även går igen i Fräulein Langers (yrkes)klädsel.

Cosmopolitanvariant på Absolut Raspberri och tranbärsjuice, toppas med ett salviablad.

Alltför tillkrånglade drinkar bör undvikas, max sex ingredienser. Kombinationen mat och cocktails är inte given, men det missionerade också Cordula Langer för. Och kanske det viktigaste: gästen är och ska känna sig i centrum, viktigt med ögonkontakt. Ett mantra numera för alla inom servicenäringen, kaffebaristor såväl som bartendrar!

Färglöst brännvin i grälla färger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *