Claes Göran Bondelids skoaffär

Nyskodd

Bondelid-tröjorna – minns du dem? En långärmad tisha i mjuk bomullstrikå med namnet broderad i skrivstil tvärs över bringan. Under några år på 90-talet blev den en förbluffande inhemsk succé som sålde i bortåt en miljon exemplar. Det var då det. Nu, ett par decennier senare, gör den som satte sitt efternamn på var och varannans bröst comeback. Denna gång har dock fokus flyttats från bålen till fötterna. Och efternamnet har han bytt mot sitt förnamn, Claes Göran.

claes_goran-3 | © LEX 2014

Skor är således den svenske designern Claes Göran Bondelids senaste projekt, närmare bestämt sneakers. Gympaskor för gatan i 15 modeller och fem färger. Brogues, Chelseaboots, Converse och vandringskängor utgör synbarligen inspirationskällorna för kollektionen. Flertalet i vaxad canvas och tyg, några få i läder. Alla med en egen, distinkt look. Matchande accessoarer som strumpor, väskor m.m. tillhandahålls också.

claes_goran-2 | © LEX 2014

Kär designer har många namn
Kär designer har många namn

claes_goran-6 | © LEX 2014

I somras öppnade Claes Bondelid sin nya skoaffär Claes Göran på Odengatan 62 i Stockholm. En butik som mer liknar ett eklektiskt ombonat vardagsrum med stadiga fåtöljer i stället för de gängse pallarna. Stilfullt med de snygga, enhetliga skokartongerna som klättrar upp för väggen.

claes_goran-7 | © LEX 2014

Igår bjöds det till en litet mingel i butiken och då passade jag på att sko mig med ett par nya, coola korallröda Claes Göran! (999 kr)

claes_goran-1 | © LEX 2014

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *