Robotdammsugare – Årets Julklapp 2012

Klappat och klart!

Är det en skoputsare? Är det ett fotbad? Nej, det är en robotdammsugare! Ja, och inte nog med det, det är dessutom Årets hårda julklapp 2012! Efter att förra året ha utsett surfplattan och i förfjol espressomaskinen har branschorganisationen Elektronikbranschen idag korat robotdammsugaren till Årets julklapp.

Dörren öppnades och den samlade (teknik)presskåren (till vilken jag således räknar mig, åtminstone för dagen) steg in i rummet för själva avslöjandets stund… Men! Rummet är ju tomt eller verkade i alla fall vid första påseende så vara. Men så sänkte vi blicken och där, på mattan, stod de, sugberedda. Halvdussinet självgående tingestar, från ett par olika tillverkare. Med sensorer känsliga som morrhår så väjer de känsligt för såväl stols- som människoben medan de i det tysta förrättar sitt värv.

”Olika typer av städrobotar har funnits en längre tid, men det är först nu som robotdammsugarna blivit så avancerade och behändiga att marknaden är mogen för det stora genombrottet. Dagens modeller är mycket smidiga och kommer lätt åt under möbler, sängar, i hörn och kanter som tidigare modeller inte klarade av”, som det står i pressmeddelandet till Årets Julklapp.

Sugande tåflirt! Philips EasyStar robotdammsugare, ca 1 500 kr.

En av dessa sugande krabater bondade för övrigt med mina pjuck! En omedelbar attraktion som antagligen kan ha något med våra respektive outfits färgval att göra…?

Och som ett otippat resultat av denna, hm… påstötning, slipper jag nu manuellt suga upp granbarren i jul med den osmidiga gamla tjock-dammsugaren, utan överlåter det med passiv hand åt (den med så sött borstiga ”ögonfransar” försedda)Clementine!

Suck it to me!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *