Grevgatan 9 – Östermalmsvåning till salu

Färdiginrett hem till salu

Det kostar att bo i vår huvudstad… Häromdagen såldes 31 kvm i Vasastan för 4,6 Mkr. 148 000/kvm gör denna minitvåa till årets dyraste försålda objekt i Stockholm. Näst dyrast i år är en lägenhet på 84 kvm på nedre Östermalm vilken nyligen gick för 12,3 Mkr eller 146’ kr/kvm… Sett i detta sammanhang är ju knappt 104’ kr kvadraten rena fyndpriset! Multiplicera med 222 och du har utropspriset för det högklassiga objekt som jag bjöds in till att se i morse. En nyrenoverad och ljus, representativ hörnvåning, fyra trappor upp i hörnet Grev/Riddargatorna, ett stenkast från Strandvägen. Sex rum, varav tre i fil inklusive öppet kök, dubbla balkonger, skjutdörrar, stavparkett, väggfält, burspråk och spröjsade fönster bidrar till den stiliga sekelskifteskaraktären.

Att (inrednings)media bjuds in till lägenhetsvisning hör inte till vanligheterna. Anledningen till dagens invitation är att det är Svenskt Tenns inredningsateljé som stylat våningen på Grevgatan 9 inför försäljningen. Och detta med en eklektisk blandning av modernt och klassiskt, med föremål från såväl det egna sortimentet som NoEarlyBirds/Per Söderberg, Modernity, Cardoro och Moderna Samlare.

Priset för denna tjusiga våning är 23 Mkr – innan eventuell budstrid. Lägg på ytterligare tre och du får den inredd och klar med möbler, textilier, konst samt sängkläder. Tandborste får du hålla med själv, annars är det bara att flytta in i morgondag! Mäkleriet står Lagerlings för som visar lägenheten söndag 29 ds. För så vitt den inte redan då är såld förstås…

Balkongutsikt över Riddargatan. Skelar man åt höger ser man en glimt av Strandvägen – Stockholms bostadshögsäte. T.h. den (än så länge) tomma klädkammaren/walk-in closet:en.

Senare på kvällen anordnades ett cocktailparty i bostaden till salu på Grevgatan 9. De inbjudna bjöds på läckra kanapéer och cocktails signerade Adam & Albin Matstudio respektive Erlands Kafé.

Ostron med råriven tomat, pepparrotsjuice, koriander, ostronmajonnäs / Friterade fläsksvålar med Ibericoskinka, karljohansvampscrème, fänkålspollen / Potatiscrème, löjrom, gräddfil, ramslök. Skapade av Adam & Albin Matstudio
Namnlös cocktail komponerad av Maximilian Karsbrink, Erlands Mat- & Cocktailbar: Två olika gin: Edinburgh Elderflower + Gunroom, Rooibos vanilj”te”, citronjuice, socker

Skulle 222 kvm för 23-26 miljoner ändå innebära en alltför spartansk bostad samtidigt som du har extra mycket cashflow liggande i madrassen i dessa minusräntetider finns möjligheten att shoppa loss på ett 485 kvm stort penthouse, under produktion på Linnégatan. Den tillhörande garageplatsen är rena klippet – den får du för 350 kr/månad. Lägg bara till 83 380 000 kr och kvarten är din!

Ett lyxnybygge i City för 30-miljoner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *