Topp(ad) glass

Magnum Pleasure Store på NK

Trots utebliven värme är Magnum Pleasure StoreNK något av ett försommartecken. Fjolårets populära pop-up-glassbar i Ljusgården repriseras och den kreativt lagda glassugne erbjuds att designa sin egen Magnum. En vaniljpinne doppas i endera smält vit-, mjölk- eller mörkchoklad och därefter är det bara att ohämmat gå loss på mer eller mindre genomtänkta kombinationer av söta, salta och syrliga toppings: rosa kristaller, svarta lakritsflakes, flingsalt, kaksmulor, chili, polkagris, rosenblad, nötter, bär… Valen styrs kanske oftare av ögat än av smaklökarna som måhända får sig en blandad upplevelse när den egna skapelsen väl inmundigas…

Vårens Magnumfärger går i svart och rosa, eller Black och Pink. Den förra med smak av hallon den senare av kaffe.

Lider man av en beslutsvånda eller på minsta sätt misstror sitt eget smakomdöme går det alltid att förlita sig på en auktoritet på sötsaker – konditorn Daniel Roos, som till vardags skapar desserter och bakverk på K-märkt i Garnisonen. Vid gårdagens invigning av Magnum Pleasure Store fick vi både se tillblivelsen av och smaka på de tre glasstolkningar som han kreerat:

Att forcera själva glassemballaget var en större utmaning för Daniel Roos än att ge dess innehåll smak(er)

Mjölkchoklad toppad med Oreokakor, cashews, kokos och flingsalt / Mörk choklad toppad med chili, pistasch, lakrits och spritsad mjölkchoklad / Vit choklad toppad med rosenblad, minimaränger, rosa kristallsocker, spritsad rosa choklad och polkagris

Alla är vi glassfotografer!

Även om den saknar den nyhetens behag som förgyllde förra årets storpremiär, så är min gissning att Magnum Pleasure Store ändå kommer locka en ansenlig skara glassugna att betala 50 kr för att få göra sin egen Magnum opus!

 

Magnum Pleasure Store på Nordiska Kompaniet, t.o.m. 14 juni

 

Så här såg det ut i glassbaren ifjol!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *