Middag och tårta med mycket lakrits

Tårtkonstnären Liv Sandberg med sin lakritstårta för Lakritsfestivalen 2016

Även om det återstår en hel månad till årets Lakritsfestival är förberedelserna redan i slutfasen. Nyligen var jag bjuden på provsmakning av den nya, tänkta menyn på matstudion Foodlab, skapad och tillagad live av festivalkocken Douglas ”Lakritskocken” Spiik, assisterad av kollegan Gunnar Frykfors. En meny som ingalunda saknade lakrits…

Lakritsfestivalen2016_meny-1 / © LEX 2016Lakritsfestivalen2016_meny-2 / © LEX 2016

Lakritsfestivalen2016_meny-4 | © LEX 2016

Förrätt: Lakritssotad Fröyalax med rödbets- och lakritsvinaigrette, kräftskum, citrongelé och lakritsrökt svartrot

Lakritsfestivalen2016_meny-5 | © LEX 2016

Varmrätt: Lakrits- och rökt chiliglacerad oxkind, mandelpotatisskum smaksatt med brynt smör, syrad morot, lakritsstekt rotselleri och ölvinägersky

Lakritsfestivalen2016_meny-3 / © LEX 2016

Dessert: Svartsprayad färskostmousse och silverlökspanacotta, vit chokladcrème pudrad med lakritsgranulat, silverlökschips, spunnet lakritssocker och vanilj-/lakrits-/citronlag

En lakritsmeny med (alltför?) många moment och element… Godast var oxkinden, prydligast var desserten – innan sockervadden löstes upp. Avsmakningsmenyn var preliminär så en del detaljförbättringar kan nog förmodas. 255 kr kommer den att kosta (vinpaket 215 kr).

Tårtkonstnären själv förevigar sin lakritsskapelse
Tårtkonstnären själv förevigar sin lakritsskapelse

Efter lakritsmiddag – tårta! Ett ståtligt skådebröd signerad tårtkonstnären Liv Sandberg. Givetvis i lakrits.

Lakritsfestivalen2016_tårta-1 / © LEX 2016

Lakritsfestivalen 2016 äger rum 23–24 april på Annexet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *