Franskt i glasen, franskt på faten

Skaldjursfat på Pontus som tilltugg till La Galope

Vinimportören Arvid Nordquist bjuder på after work/suppé på Pontus nya vinbar – en lyckad omgörning från den tidigare cocktailbaren för övrigt.

Allyoucaneat-skaldjursplateau är svårt att säga nej nej nej till. I synnerhet till krämiga Fine de Claires. Men även Utah Beach-ostronen, de rökta Smögenräkorna och de danska musslorna gick ned. Inte dumt alls, om man säger! Fräscha skaldjur och krispig Sauvignon Blanc är som gjorda för varann, och La Galope bär smak för sägen. Härtill förpackad i en ovanligt snygg låda, som en tidningssida en français.

Tjoget ostron senare(!) serverades franska charkuterier tillsammans med den fruktigt kryddade Louis Bernard Châteauneuf-du-Pape 2010. Inte dumt det heller!

De bon goût!

La Galope (Côtes de Gascogne) 3 L, 189 kr – bra köp.
Bernard Châteauneuf-du-Pape 2010 169 kr (den billigaste C-d-P:en på Systemet)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *