Gottigott!

Praliner på Chokladfestivalen 2012 på Nordiska Museet

Så ringlar köerna utanför Nordiska Museet igen, som de väl bara gör en gång om året till detta, i sanningens namn, rätt dystra kulturhistoriska palats. Men då chokladen breder ut sig i all sina former & smaker längs sidorna av den 126 m långa, ekande hallen då kommer folket, med sötsugen blick.  Chokladfestivalen bevisar om inte annat att choklad uppenbarligen är populärkultur!

Frukten, fröerna, själva ursprunget
Macarons wannabes
Enklaste & bästa pralinreceptet: en fl. Single Islay Malt Scotch Whisky av bästa märke till ett kg choklad! Mmm, precis så gott som det låter. Fast från bilkörning avrådes, däremot gick cyklandet efteråt som en dans, typ som jig!

 

Chokladfestivalen alltså, som i år firar 10 år. I år även med te!

Ett udda okakaotisk inslag upptäckte jag till min glädje också: Importören Yuko Onos fina japanska teer, i stilrena förpackningar: det gröna Sencha, det ångade Gyokuro, det rostade Hojicha samt Genmaicha, grönt te & rostat råris.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *